Programma 'Workshop Tapas'

Hoe zie een tapas worksop bij Sabroso Tapas eruit:

Uw enthousiaste gastvrouw Joke vertelt:
Een dag tapas maken is vooral een lekker uitje voor gezellig mensen, vriendinnen, collega’s, bedrijfs- of vrijgezellenuitjes, moeders, dochters of tapas liefhebbers. Kortom, iedereen is welkom.

We beginnen de tapasworkshop met koffie en versgebakken cake uit de Aga cooker.
Vervolgens gaan we stoeien met de 3 verschillende tapas hapjes, zoals bv Pollo al Jamon, Bandarillas of Acciughe Picante.
Dit zijn de wat makkelijkere hapjes, maar ook de meer arbeidsintensieve tapasgerechten schuwen we niet. Zoals bijvoorbeeld de Albondigas met pittige tomatensaus. Uiteraard krijgt u hierbij voldoende begeleiding.

Dan is het tijd voor een heerlijke lunch met bv Sopa Casteliana en vers gebakken Pan Tomate Picante, pesto’s en een heerlijke Ensalada de Chorizo y Pollo en ook een heerlijk zelfgemaakt tapaslunchgerecht, bv Migas del Pastor of Huevos ala Flamenco, vergezeld gaande van een overheerlijk Spaans rood of wit wijntje.
Na de lunch gaan we met frisse moed veder, al valt dat soms niet mee, na zo’n heerlijke lunch.

We gaan dan nog even door tot zo’n 15:00 uur met nog 3 tapas gerechten, zoals Pimientos en Escabeche, Champinônes con Atun of Benenjena Rollo, Empanadillas Pinchos, Mariposa Picante of Heuvos con Atun Salsa.

Na afloop kijkt iedereen zijn ogen weer uit naar wat die dag met elkaar gedaan hebben. De tapasgerechten neemt iedereen mee naar huis, voor een gezellige voortzetting van deze dag.
Het maken van tapas is vooral gezellig, maar ook eenvoudig, zodat u thuis de tapas voor een feestje kunt maken. De tapasrecepten krijgt u uiteraard mee naar huis.

Lijkt het u wat om een tapasworkshop te beleven, reageer dan door te mailen of te bellen.
Ik informeer u graag over de mogelijkheden voor een geslaagde tapasworkshop.

 

Programma 'Workshop Brood'

Door de vele reacties die ik krijg op het brood (tomaten-olijvenbrood, basilicumbrood) dat ik tijdens de lunch serveer,
en de vraag of ik daar een workshop in wil geven, heb ik een progamma samengesteld in het maken van Mediteraan , gevuld brood. Zoals: Het bovengenoemde brood, tallegio-olijvenbrood, mozarella-tomaten-basilicumbrood, Fougasse, pissaladière (franse broodpiza) en uienbrood.

We gaan dan aan de slag met verse gist, alles afwegen, mengen en met de hand kneden daarna rijzen, doorslaan of opbollen. Daarna volgt het vullen, rijzen en afbakken

Ik wil ook laten zien dat je met een kant en klare mix ook leuke dingen kunt maken.
We beginnen om 10 uur met koffie en lekkere cake vers gebakken uit de AGA. En gaan vervolgens aan de slag.

Samen maken we nog een lunchgerecht en daar drinken we een lekker wijntje of rosèetje bij.
Na de lunch gaan we nog even door tot 15:00 uur.
Het gemaakte brood en de recepten neemt u mee naar huis.
Het minimum aantal is 6 personen en het maximum is 8 personen, zodat ik iedereen genoeg aandacht kan geven.